Visionboard

Jag tycker det är väldigt intressant att läsa böcker om psykologi (eller ja... självhjälpsböcker kanske är mer närmare sanningen, men psykologiböcker låter mer sofistikerat och eftersom detta är min blogg så tänker jag fortsätta skriva det. sådetärså!). Den senaste boken jag läste var "Munken som sålde sin Ferrari".

Som alltid efter att ha läst psykologiböcker så blir jag inspirerad av att ändra mitt liv. Allt verkar ju så enkelt i böckerna "Gör dessa åtgärder och ditt liv blir helt perfekt.".


Någonting som jag fick upp ögonen för när jag läste boken var min brist på målsättningar. Oavsett om det handlar om karriär, fritid, vänner eller livsstil så kan jag inte komma ett enda konrekt mål som jag satt ut i mitt liv.
Jag har alltid varit en Hakuna Matata-typ. Känner mig väldigt bekväm med livet och vet att allt löser sig på ett eller annat sätt. Jag har för det mesta trivts väldigt bra i min livssituation och därför inte känt någon mening med att lägga energi på att försöka uppnå mer.


Detta betyder inte att jag inte har velat uppnå något. Varje dag ser jag saker som som jag skulle vilja vara bra på eller hör om något som jag skulle vilja testa på. Mitt problem är inte att jag aldrig blir inspirerad till nya målsättningar, utan tvärtom. Jag vill göra allt. Jag vill vara stor och stark samtidigt som jag vill vara liten, smidig och graciös. Jag vill leva utomlands och upptäcka nya platser varje dag samtidigt som jag vill slå mig till ro på ett ställe.


Även när jag sökte in och började på Lillsved var det för att jag "vill jobba med någonting inom hälsosektorn, vet inte riktigt än vad...", vilket funkar utmärkt då min utbildning är väldigt bred. Men hur ska jag utvecklas och bli någonting av det jag drömmer om när jag inte bestämmer mig för att satsa?

Nu ska det bli ändring. Jag har nogrant valt ut ett fåtal målsättningar som jag vill satsa på och tagit hjälp av mitt inre dagisbarn och pysslat ihop en vision board. Den representerar de mål som jag har under 2013. Den hänger numera på väggen för att påminna mig om att varje dag sträva efter att uppnå dem. Nu är det slut med allt velande, även om jag fortfarande vill göra allt på en gång så har jag lärt mig att det blir bäst om jag prioriterar. Var sak har sin tid och detta är det som är viktigast för mig just nu:

 
 
Samtidigt så ska självklart Hakuna Matata-tänkandet fortfarande få ha någonting att säga till om. Jag njuter fortfarande av nuet och försöker inte stressa upp mig över saker jag inte kan påverka. 

Såhär har min helg sett ut:




...men det har lönat sig, 12 av 14 saker på min "Att göra i helgen"-lista är numera avbockade och jag har ytterligare en ledig dag att tillgå. Jag känner mig stolt. Väldigt stolt!

Nya tag!

Skärpning på mig själv. Det har gått 12 dagar utan att jag har gett något livstecken här på bloggen. Jag ber om ursäkt till alla hängivna läsare som tappert går och väntar, dag ut och dag in, på att det ska komma en liten hälsning här. Nej, men.. Jag tycker faktiskt det är synd att det inte kontinuerligt uppdateras här. 
 
För att få lite ändring på detta har jag ny bytt min design på bloggen, som en liten nystart. 
Jag tror att bloggen mer och mer kommer att handla om träning och hälsa. Just av den enkla anledning att det är ämnen som fyller större delen av min vardag och som jag tycker är intressant. Jag tror att bloggen blir ett bra sätt för mig att bearbeta allt jag lär mig om dagarna, få en distans till all inlärning och diskutera lite med mig själv (eller med någon läsare om någon faktiskt skulle få för sig att kommentera). Dessutom så kommer det faktiskt betyda att jag har någonting att skriva om, eftersom jag gör träning- & hälsorelaterade saker varje dag! 
 
Så sedan sist jag skrev så har det hänt en del faktiskt:
Jag har fått en praktikplats! Vecka 8-10 så beger jag mig nedåt landet för att praktisera på nystartade High Performance Center i Växjö. (http://www.vaxjo.se/-/Arenastaden/Biblioteken/) Det ska bli så kul att få testa på sina kunskaper utanför den klassiska gymmiljön och få ännu mer kött på benen inom träning. 
 
Vi har startat upp PT-kursen, vilket är väldigt roligt. Jag har en PT-kund som jag ska träffa 10 gånger som en del i den kursen. Jag har inte träffat henne än, men jag ser fram emot att lära mig mycket av henne. 
 
I övrigt är det väldigt intensiva veckor också. Mycket roligt, mycket plugg och mycket gemenskap. Precis så som jag gillar det. Vi har långhelg denna vecka, eftersom vi har studiedag både måndag och tisdag. Ska försöka få så mycket skolarbete färdigt som möjligt, så jag inte skjuter upp allting till ett och samma tillfälle. 
 
 

Äntligen måndag!

Måndag morgon och första dagen på andra veckan på terminen. Hela jag är fylld av pepp idag och jag är säker på att denna dag inte kan bli annat än helt fantastisk.

Efter en stärkande frulle så hade vi "egen tid" som första lektion. Då förberedde jag mot för morgondagens examination av motionsjympa. Passet renskrevs på datorn. Tråkigt att göra, men skönt att ha avklarat nu i efterhand.

Nu ska vi ha PT-lektioner hela eftermiddagen. Ska bli kul!


Kaffe och schlagerjympaplugg. Bra start på veckan!


Tillbaka på skolan.

Nu är jag äntligen tillbaka på Lillsved igen. Dock hann jag knappt med att packa upp min väska (ja, mamma du läste rätt: väskan är uppackad.) innan jag blev sjuk. Då både pappa och Johan var magsjuka där hemma kom detta inte precis som en överraskning. Istället för att ha hela söndagen ledig och umgås med alla härliga kamrater som jag inte träffat på tre veckor, så fick jag spendera den sängliggandes. Inte riktigt lika kul att lyssna på hur alla skrattar och ha det kul när man själv känner sig ynklig och ensammast i världen. 
 
Men nu tycker jag inte lika synd om mig själv längre, utan passar istället på att mysa ner mig med Ugly Betty och lite bra läsning. Snart är jag frisk och då väntas en Hälsoprofilbedömningskurs, ska bli väldigt kul!

Ett lov som börjar lida mot sitt slut.

Nu börjar snart mina tre veckors jullov lida mot sitt slut och det är med blandade känslor som jag tar mitt pick och pack för att bege mig uppåt igen. 
 
När jag åkte hem den 15 december så trodde jag att jag skulle bli rastlös och längta ihjäl mig efter Lillsved på bara några dagar, men konstigt nog så har det varit välbehövligt och skönt att vara hemma så länge. 
 
Jag började lovet med att jobba veckan fram till jul, vilket var överraskande roligt. På Lillsved är det jättekul att ständigt lära sig nya saker av ämnen som man är intresserad av, men samtidigt känner man sig som en nybörjare hela tiden. Det finns så många i klassen som kan allting så mycket bättre och även om det är ens egen utveckling som är huvudsaken så leder det till att man ofta känner sig osäker på sig själv. 
 
Att komma hem och jobba med böcker, någonting som jag gjort det senaste 6 åren och kan utan och innan, är väldigt befriande. Jag får konkret bekräftelse på mitt arbete genom att kunderna visar sin uppskattning, vilket gör att mitt självförtroende växer. 
Nu säger jag inte att jag ångrar min utbildning, inte en enda sekund. Jag vill jobba inom hälsofaktorn och jag är jätteglad att jag fått denna chans. Men det var skönt att komma hem och slippa osäker nybörjarkänslan för en gång skull. 
 
Efter julafton har jag tagit det väldigt lugnt. En typisk dag har spenderats i mina pyjamasbyxor på benen, dunsockar på fötterna och en bra bok i handen. Det har funnits tid för nedvarvning och eftertänksamhet helt enkelt, vilket jag verkligen behövde. 
 
Tre veckor har varit precis lagom tid för jullov. Nu längtar jag efter de gamla rutinerna. Jag längtar till att slippa åka buss i 45 minuter enkelresa, bara för att lyfta lite vikter på gymmet. Jag längtar efter att lära mig nya saker och känna mig mer och mer erfaren för varje dag som går. Nu är det bara ett halvår kvar på utbildningen, sen är jag färdig hälsocoach. Denna termin kommer bli helt fantastisk. Det är jag säker på. 
 
 

RSS 2.0