semlor!

Tillbringade en trevlig eftermiddag på Estvalls med Ida och Hilda.





Winter wonderland.

Knäppte några bilder när jag var ute. Så fint med snön!

Gjorde mig förtjänt av en fika när jag kom hem.
(vispade grädde och la på björnbär endast för bilden skulle bli snyggare. Skyfflade i grädden i kaffet när jag skulle äta istället.)

Ut i vintern!

Nu tar jag på mig mössan och raggsockarna och beger mig ut i snön. Har blivit inspirerad att ta fram kameran.
Får se om jag hittar någonting kul att fotografera i snön. Kanske det kommer ut några bilder sedan!


LCHF-dag

Idag har jag haft en rejäl LCHF-dag!
Jag har gjort ostchips och frökex att ha hemma när snackssuget sätts in. Sen har jag också lagat sesamfröpanerad fisk och blomkålsmos. Galet gott! Nu sitter jag här. Sjukt mätt och sjukt nöjd! :)

Pluggmotivation!

De senaste dagarna har jag blivit otroligt sugen på att plugga! Egentligen handlar det nog inte lika mycket om att jag vill plugga som det handlar om att jag vill jobba.  Dock växer inte jobben på träd så jag har sakta kommit till insikt att det kanske enda sättet att skaffa jobb är att: 1. flytta till Norge eller 2. börja plugga. Det senare av alternativ är mer lockande. Igår läste jag i en tidning om en tjej som hade sökt över 500 jobb och fått nej på samtliga! Det är ju lagom peppande!
Så nu har jag laddat upp med att beställa hem kataloger från otaliga univeritet, högskolor och folkhögskolor. Det jag är mest sugen på är en kortare utbildning, max ett år, som t.ex. hälsocoach, massör eller PT. På så sätt kan jag snabbt komma ut på artbetsmarknaden och (förhoppningsvis) vara mer attraktiv. En sådan utbildning skulle också göra att jag får ännu mer inblick inom hälsoyrkerna och jag skulle förhoppningsvis så småningom komma på vad jag vill jobba med på lång sikt. För mina planer är att plugga vidare på universitet om några år.
Så nu återstår beslut. Hur vill jag plugga, hur mycket pengar är jag beredd att satsa, på vilken ort, os.v. Många av dessa utbildningar är privata och kostar pengar. Så det är också någonting som jag ska ta ställning till. Men jag behöver någonting att fundera och planera på under mina dagar hemma!

RSS 2.0