hard work work!

Idag är det kötta som gäller.
Idag har jag en intensiv jobbsökardag. Allt ska göras effektivt och bra. Kvalité och Kvantitet!
Efter rejäla stadiga måltider och kaffedrickande sitter jag med laptopen i knät, fötterna på bordet och fokus i blicken.

Mitt CV förfinas.
Personligt brev skrivs så personligt som möjligt.
Jag söker allt och låter mig inte skrämmas av "högskoleutbildning krävs".
Jag är fylld av självförtroende och ger järnet.

Nu har jag snart sökt färdigt jobb ifrån platsbanken, så nu ska jag nog skicka lite spontanansökningar till företag som är i behov av mig som arbetskraft!


Award!

Woho, blev visst "awardad" av Ulle. Så därför ska jag svara på några trevliga frågor.

Varför började du blogga?
Började blogga för ett antal år sedan, vilket förmodligen berodde på kombinationen av mycket självgodhet, ironi, och allmänt behov av att skriva av mina knäppa tankar.

Vilka bloggar följer du?
Skaffade ett bloglovin-konto för ett tag sedan, så jag kunde ha koll på roliga bloggar. Men det slutar med att jag varje dag irriterat raderar mailet "your daily feed from bloglovin" utan att ens öppna det.

De jag känner som bloggar kan jag tycka är ganska kul att läsa. Annars kollar jag på konst-bloggar och drömmer mig bort ibland, t.ex. tattoologist. 

Favoritfärger?
Glada och roliga färger! t.ex. limegrön :)

Favoritfilm?
För ett år sedan så hade jag inte sett någon film på imdb:s 20 i top-lista. Nu har jag i alla fall sett "Sagan om ringen"-triologin och nyckeln till frihet.  Jag älskar Tom Hanks-filmer. "Forrest Gump" och "The Green Miles" är två favoriter. 

Jag läääängtar också efter att "Hungerspelen" kommer ut på film. Det kommer bli så bra!

Vilka länder drömmer du om att besöka?
Vilka drömmer jag inte om att besöka? 
Vietnam skulle inte sitta fel eller Ecuadors regnskog. Lausanne i Schweiz skulle jag inte säga nej till att åka tillbaka till, så vackert.

 

Okej, Amanda utmanar jag. Bara för jag vet att hon älskar att skriva listor.


Här kommer alla jobb på en och samma gång..

Efter tre års gymnasieutbildning med praktik, projektarbete, läxor och hårt slit så är det äntligen dags för mig att entra skolan igen. Denna gången: förskolan!

Japp, ni läste rätt. Jag ska under några dagar arbeta på ett dagis i Alvesta! Ska bli jättekul att få jobba med någonting som skiljer sig ganska mycket ifrån butiksarbetet. Barn är ju så underbara!

Annars har jag ett ganska fullsatt schema året ut. Under julen ska jag jobba heltid på Bokia och även hjälpa till några dagar hos mamma. Dessutom ringde en butikschef ifrån en av affärerna jag hade varit och lämnat mitt CV hos och pratade lite om jobbmöjligheter. Var ju dock tvungen att säga att jag inte är tillänglig under julen. Men det fanns ändå en möjlighet till arbete till våren sedan, så vi får hålla tummarna! :)

Sen så får jag äntligen snart ersättning ifrån Arbetsförmedlingen, vilket också känns galet skönt. Är ju ändå stor skillnad på 2700 :- och ingenting alls!


Ugglor!

För någon dag sedan beställde jag hem massor med pärlor, berlocker, lås och trådar så jag kan göra mina egna smycken. Idag kom packetet hem i brevlådan. Så under dagen har jag varit lite pysslig och gjort mina egna, fina buddhaörhängen. Jag försökte ta en bild på dem med webcameran, men det gick sådär. Kanske borde starta eget och sälja massor med smycken?

På ullared var jag med igår. Av någon anledning hade jag och pojkvännen tänkt att det var en bra idé att åka tillsammans. Med facit i hand så säger vi båda två att vi aldrig kommer åka dit igen, tillsammans. Anton tröttnade på alla kläder efter en kvart medan jag ville gå runt bland damkläderna och känna, prova, titta på andra, prova igen, fundera lite, samla ihop massor med kläder, prova igen, o.s.v. Det gick inte ihop riktigt, helt enkelt. Men lite saker fick jag i alla fall med mig hem. Världens sötaste ugglering t.ex:



Det roliga var att när jag kollade igenom min smyckesorder som kom idag hade jag fått hem en berlock, på en ungefär likadan uggla. Så nu ska jag pyssla ihop ett smycke som matchar min snygga ring!


Uggla


RSS 2.0