Tillbakablick på 2012

De senaste veckorna har jag varit hemma och tagit lugnt. Jag har verkligen inte gjort någonting ansträngande, utan mest legat i pyjamas och läst bra böcker. Det har varit väldigt skönt att hitta tillbaka till andra rutiner än vad man vant sig vid ute på Lillsved. 
 
För att skriva någonting vettigt så tänkte jag sammanfatta 2012, som ett litet bokslut såhär på nyårsafton. Dock är jag för lat för att beskriva hela året med mina egna ord. Därför tänkte jag helt enkelt sno en lista från HanaPee.com och besvara den. Smidigt och enkelt:
 
Beskriv året med tre ord.
Utvecklande, Roligt, Lärorikt.
 
Vilka ser du som de största händelserna under året?
Att ta mitt pick och pack och flytta ifrån det hus i Moheda som jag bott i hela mitt liv och flytta till Värmdö och plugga till Hälsocoach. Tågluffen med 4 härliga tjejer var också en upplevelse för livet. Alla länder vi besökte, utmaningarna vi stötte på och platserna vi upptäckte. Helt fantastiskt. 
 
Har du blivit bättre på något?
Jag har, genom daglig träning, fått en bättre självkänsla. Jag har lärt mig massor med roliga saker av alla nya människor som jag träffat på Lillsved och via utbildningen. Jag gjorde också ett tappert försök att lära mig spela munspel, men den drömmen blev ganska snabbt lagt  på is. 
 
Gjorde du något du aldrig gjort förut?
Flyttade! Det känns som jag har gjort massor med nya saker, bara häromdagen så såg jag på bio i 3D för första gången, det ni!
 
Vad var extra dåligt med året?
När farmor och morfar gick bort, samma dag.
 
Vad var extra bra?
Alla de fantastiska människor som jag har lärt känna. Människor som jag blir inspirerade av, blir glad av, känner att jag kan vara mig själv med. Underbara personer helt enkelt. 
 
Vad lyssnade du på?
 
Mest lugn mysmusik. Jag tog även det stora steget in till Podcastvärlden och upptäckte Hannah och Amandas pod, underbar <3
 
Vad skrattade du åt?
Boken "En man som hette Ove". Fantastiskt rolig!
 
Vad grät du till?
Fåniga amerikanska filmer.
 
Lärde du känna några nya människor?
 
Ja, massvis!
 
Och så slutligen; dina planer inför 2013?
Gå klart min utbildning. Efter det har jag inte.en.jävla.aning.
 
 

 
Winnerbäck i Halmstad med Amanda. 
 
 
Tågluff i Maj.
 
 
Massor med fotboll. Säsongen avslutades med att vi gick upp i division 2. 
 
 
Flytt till Lillsved. 
 
Gott nytt år allihop. Hoppas att 2013 blir lika roligt och utvecklande som 2012 har varit!
 
 
 

Snöstorm och strömavbrott.

Alla ni som någon gång gått i skolan känner till det välkända matematiska sambandet: Ju närmare man kommer ett skollov, desto mer läxor och skoluppgifter får man. Det hela kommer smygandes till en början, för att veckan innan lovet eskalera. Detta, mina kära vänner, är anledningen till min dåliga uppdatering. 
 
Sedan jag skrev sist har ett ett stort snöoväder kommit och gått. Det resulterade i 12 timmars strömlöshet. Inte helt till ondo dock, vi fick en jättemysig kväll utan massa tv-apparater och störande stereos. Jag lärde mig också att det gick alldeles utmärkt att träna hårt till skenet av stearinljus. 
 
Det som vi mest håller på med i skolan nu är en testledarutbildning på cykelergometer. Vi lär oss att uppskatta en persons maximala syreupptagningsförmåga genom att låta hen cykla på en cykel i lite lagom mysig fart. Kul i praktiken, men det är mycket teori som ligger bakom kursen. Att lära sig syna alla felkällor som kan uppstå exempelvis. 
 
Vi är också fullt uppe med gruppträningspass. Vi har haft introduktionsveckor i core, motionsjympa och push. Sen har man fått välja en gruppträningsform som man ska examineras i efter jul. Jag och Frida valde att examineras i motionsjympa. Så vi har precis gjort färdigt ett pass med schlagertema. Det är så kul! Särskilt när jag klickar så bra med Frida och vi tycker lika om i stort sett alls. Inga friktioner alls, utan allt flyter på väldigt bra. 
 
Den tredje saken som tar upp min tid väldigt mycket nu är kören. Jag ska vara med i Lillsveds luciatåg. Detta är ett väldigt seriöst luciatåg som repar nästan varje dag. Väldigt mycket tid att lägga på någonting utanför skolan, eftersom det är så mycket plugg i övrigt. Dock så är det så otroligt kul och avslappnande att sjunga, så det är värt varenda minut. Fint blir det också! 
 
I går upplevde jag en av de roligaste dagarna hittils på Lillsved och då har jag ändå avslutat nästan varje dag med ett stort leende på läpparna sen jag började här. Vi hade det årliga Nobelslaget. Kvällens upplägg var att en middagsbuffé serverades och nobelpriser utdelades (personer med bästa kemin, personen med bästa fysik m.m.), efter det var det en volleybollturnering där alla boende mötte varandra. Vita huset hade två lag och vi var utklädda till superhjältar! Det gick verkligen bättre än förväntat och vi slutade tvåa efter en spännande final mot lärarlaget. Ska försöka leta upp lite bilder som jag kan lägga ut här. 
 
Idag är sista riktiga skoldagen på höstterminen. Två lektioner till, sen har halva läsåret gått. Ska passa på att njuta extra mycket nu på dagens massagelektion. 
 
 
 

RSS 2.0