sista sommardagen.

I lördags kändes det som sommaren tog sitt sista intåg för i år.
Den avslutades på topp, i alla fall på Öland. Låg ute i solstolen med en bra bok under dagen och på kvällen satte Anton och jag oss på Pappa Blå och njut av en härlig middag. Det är absolut för sällan man äter ute.
Hängmörad ryggbiff till huvudrätt och passionsfrukt- och vaniljpannacotta till efterrätt lockar väl inte så mycket?
Nu är det bara att säga hej till hösten, till varma koppar te, värmefilt, gosiga koftor och mysiga soffkvällar med en bra film. Känns faktiskt helt okej.

Har du lika vackra armhålor som jag?

Det tror jag inte! För jag köpte idag en deodorant med pärlextrakt i. På baksidan står det: "Ger 24 h effektivt skydd och vackra armhålor." Kanon! Jag har alltid känt att mina armhålor har varit fula, men med denna superprodukt kan dem äntligen nå sin fulla potential. Från och med nu så ska jag visa mina armhålor för alla. För dem är vackra!!!



Detta inlägg var ironiskt.

Nu är det krig.

Nu är jag på Öland över helgen. Hela resan hit så krigade jag och Anton. Han har ett spel på sin mobil. Jag vill också ha androidtelefon! Eller egentligen vill jag ha  ett jobb så jag kan köpa en androidtelefon!! Har jag nämt att jag är arbetslös och vill ha jobb? Nej, tänkte väl det. Känns inte som jag nämner det så ofta...
Iallafall, spelet går ut på att man är en mask och ska hoppa mellan äpplen och komma så högt upp som möjligt. Vi spelade varannan gång. Jag slog Antons rekord och då blev Anton sur och vägrade låta mig spela tills han slog mitt rekord. Vilket han gjorde. Såååå nu är mitt uppdrag att uterfå rekordet. Jag vägrar att kapitulera! Mohwhaha.

Caaandyy

Igår var jag hos Amanda. Hon bjöd på muffins. Världsgoda är dem. Så goda att man inte kan sluta äta dem, även om magen säger till. Om jag fotsätter träffa henne så kommer jag se ut såhär:



Tycker jag är ganska snygg som tjockis ändå :)¨
Nu ska jag käka godis och kolla på True Talent. hehe.


Fiskedag

Igår var det superfint väder ute. En sådan dag där det faktiskt känns helt okej att vara arbetslös. En ångestfri dag.
Jag vaknade upp och snodde ihop lite grova kringlor. Efter det så åkte jag, Johan och Anton ut till Ekna och fiskade hela eftermiddagen. Självklart var jag den enda som inte lyckades få någon fisk, men skyller på att jag blev utsedd till motorskötare. Den som kör båten, medan dem andra fiskar. Kul! Men det var riktigt mysigt, supervarmt och inga mygg. En perfekt dag, helt enkelt.
På kvällen så tittade vi på "True Talent". Jag älskade programmet! Började gråta tror jag.. Så fina och duktiga människor!
Idag är det inte lika fint väder = Ångesten tillbaka. Gud, hur får man ett jobb?

Mohedadagarna!

Idag är det inte vilken måndag som helst. Det är måndagen efter Mohedadagarna. Måndagen då svallret går varmt på Sågen om helgens alla händelser. Vem har gjort vad? Spännande!
Min helg var helt klart godkänd. På fredagen var det lagfest med fotbollsdamlaget.
Bilden lånade jag från Terre.
Riktigt roligt, mycket skratt och dans. Märktes att det var ett damlag helt enkelt :) Sedan drog vi vidare till öltältet och dansade lite. Charmen med öltältet är att alla är där. Känns som majoriteten av invånarna i moheda vallfärdar ner mot centrum denna helg, varje år. Kul!
På lördagen så gick jag och Anton ner och kollade på Mohedaspelen. Anton var lagom road medan jag tyckte det var skitskoj. Man kanske ska vara en äkta Mohedabo för att tycka att Mohedaspelen är roligt? Sedan åkte vi hem till honom, grillade lite entrecote och hade en lugn och mysig filmkväll.
På söndagen så väcktes jag av att Amanda ringde och undrade om jag ville ha sällskap med henne. Till vad undrade jag? Självklart visade det sig att damlaget skulle sälja frallor, något som jag totalt hade glömt bort på en dag. Fick kasta mig in i bilen till Moheda för att gå runt och knacka dörr. Det gick ganska bra ändå. Vi delar ut fem  frallor till hushållen fem lördagar i rad för 125 :-, en ganska bra deal tycker jag. Gott med nybakta frallor med!
Sedan spelade vi match och åkte på säsongens andra förlust. Ljungy B mötte vi, men dem hade toppat deras lag med A-lagsspelare, så det var en hård match. Det hade varit rättvist med ett oavgjort resultat sa deras tränare, men så blir det ibland. Är ändå ganska nöjd med min egen insats. 3-1 blev resultatet.

Schweiz del 4

Okej, fortsättningen på dag 2. Vi hade sett massor av gymnastik och bestämde oss för att utforska staden lite mer. Det var en väldigt vacker stad, med fina byggnader och vackra utsikter. Lausanne är otroligt kuperat så vi gick i massor trappor och backar, så träning fick vi!









Utsikten var fantastisk!





Vi gick till en kyrka, inkilad mellan väggarna fanns en lapp.








Slutet på dag två :)


Framtidsplaner.

Jag får ofta många frågor vad jag tänker göra nu när jag har tagit studenten. Så jag tänkte ta ett inägg och skriva lite om mina planer, eller mina brister på planer som en pessimist skule säga.

Nu under sommaren så har jag jobbat på Bokia. Jobbade sista dagen i fredags. Så just nu tänker jag i alla fall njuta av några veckors ledighet innan jag drabbas av panik för vad jag ska göra. Jag söker jobb hela tiden och hoppas att någon arbetsgivare ska fastna för mig och erbjuda mig en tjänst. Går mina planer som det ska så tänker jag jobba häcken av mig och tjäna mycket pengar. Amanda (http://alright.devote.se/) siktar på Olso till hösten. Finner jag inget här hemma, så finns chansen att jag följer med henne.
Efter det så känns det väldigt lockande att backpacka. Jag och Amanda har snackat lite lätt om att först åka till Austraien och jobba, för att sedan åka till Asien för att uppleva länder där.

Jag har även velat testa på att arbeta som volontär. Då man får hjälpa människor och djur samtidigt som man upplever en helt ny kultur. Dock annordnas de populäraste volontärresorna av förmedlingar som tar väldigt mycket betalt och där pengarna ändå hamnar i mellanhänder. (obs. bara en personlig känsla, ingen fakta bakom detta utalande). Men har tittat lite på sidan http://amzungo.com/ där priserna faktiskt verkar helt okej, man betalar för boende och mat. 

Plugga vidare ska jag absolut göra så småningom. Dock känns det som jag har väldigt mycket tid på mig och jag kanske inte behöver göra det direkt. Bättre att se mig om, testa på saker och få lite livserfarenhet. På detta vis så kanske jag vet mer vad jag vill plugga vidare till sen.

Jag ser positivt på framtiden i alla fall :)


chokladpannacotta!

Nu sitter jag här vid köksbordet och är nöjd.
Jag har jobbat min sista dag på sommaren och det firar jag med att bjuda in tjejor på en kalaskväll!
Så nu har jag precis gjort en choklad och polkapannacotta till efterrätt. Efter att ha slickat ren kastrullen och blivit totalt kladdig runt munnen så kan jag konstatera att det ser lovande ut för efterrätten. Nu ska jag tända grillen och vara allmänt glad! Tjoho!

Och för att ni ska bli lika glada som jag.....


Ledig dag, och sjuk!

Idag har jag en ledig dag, vilket har varit ganska sällsynt under denna sommarn! Men eftersom man självklart inte ska kunna få njuta fullt ut av sin lediga dag så går jag och blir sjuk. Plus att jag skadade mig på träningen igår, så jag haltar värre än en gammal tant nu. Eller ungefär lika mycket som min mamma!
Så idag blir en hemmadag, där jag tänker ha på mig dom mysigaste kläderna jag har och gosa ner mig i soffan. Än så länge har jag hunnit med Harry Potter och australiens next top model, ett typisk "sjuk-program". Det bästa vore nog att krypa ner med sin bok, men jag har inte riktigt kommit in i utrensning, tycker att språket är så jobbigt, att jag råkar hoppa över flera sidor. Så tillslut inser jag att jag har läst jättemycket, men inte fattat ett skit. Så jag tror att jag lägger den på hyllan ett tag och läser en annan bok så länge. "Kamelklubben" - David Baldacci tror jag att jag ska ge ett försök!

Nu ska jag borsta tänderna, för det ville ni väl veta?
Tjatja!

Schweiz del 3

Nu har vi kommit in till andra dagen, alltså första riktiga gymnastikdagen. Upplägget gick ut på att det var ett Gymnaestradaområdde med sju olika hallar, i dessa hallar var det hela tiden uppträden på 15 minuter. Så man gick mellan dessa hallar och tittade på de länder man ville se. Den första dagen så satte vi oss mest i en hall och glodde ett ganska bra tag. Efter hand så lärde man sig vilka uppträden som var bra att se, så då sprang man mellan hallarna för att se alla! Dessutom fanns det olika montrar, där man kunde köpa olika länders profilkläder, gymnastiksmycken etc.. Så det var rörelse överallt, om man säger så!





Danmark, ett lag med bara tjejer.






Ett till Danmarkslag med bara killar: Jumping Jacks. Riktigt duktiga! Här kommer ett Youtube-klipp på deras framträdande under Gymnaestrada.




Sydafrika!

Där tar vi en paus för denna dagen! :)


Sarahs nyckel.

Under denna veckan har jag faktiskt lyckats läsa ut två böcker. "Sarahs nyckel" av Tatiana de Rosnays och "Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät" av Paolo Cohelo.

Sarahs nyckel var en bok som man sträckläste. Historien utspelar sig under två delar: En som handlar om Operation Vårvind, när franska polisen tillfångatog franska judar och skickade dem till koncentrationsläger. Samt en del som utspelar sig i nutiden, där en kvinna får reda på judeflickan Sarahs historia. Boken är helt klart läsvärd, men jag hade önskat att mer av handlingen utspelade sig under kriget. Eftersom det är då historien är som bäst.

Vid floden Piedra tyckte jag också väldigt bra om. Har aldrig läst Cohelo innan, men jag fastnade för hans sätt att skriva. Det är många fina tankar och ordspråk i boken som verkligen får en att tänka till. Sen kanske inte själva handlingen i sig var den bästa, men det spelar nästan inte så stor roll.

Nu lutar det mot Sofi Oksanens "Utrensning", får se om jag tycker den är lika bra som resten av världen! :)




RSS 2.0