Ingen kaffe idag.

Idag när jag kom in till stan, lite innan klockan åtta, så kom jag på att jag inte hade druckit något kaffe.
Eftersom jag hade lite dötid, så bestämde jag mig för att vandra till donken och köpa med mig en kopp, men tji fick jag. Dem öppnade inte förrän nio.

Jag gick tillbaka till skolan och valde att köpa ur kaffeautomaten. Jag stoppade i fyra kronor i automaten och tryckte på knappen "starkt kaffe". Jag satte mig vid ett bord och njöt av att äntligen få mitt kaffe.
När jag tog första klunken så kände jag någon som gjorde motstånd, någonting syrligt.
Jag kollade ner i min kopp och insåg att det simmade tre stycken myror i koppen.
Vemodigt så fick jag hälla ut kaffet i skoltoans handfat, utan att hinna fixa något nytt.
Efteråt fick jag reda på att fler hade fått myror i kaffet och att dem förmodligen byggt bo i automaten, fräscht!

När jag kom hem, så längtade jag efter kaffet. Så jag valde att göra det speciellt. En frappe, eller iskaffe på ren svenska. Jag kylde kaffe, vispade grädde, gjorde isbitar och tog till och med lite vaniljglass i. Denna underbara skapelse tog jag med ut i den stekande solen där den kunde avnjutas som bäst.
Jag var i himlen, och det kunde inte bli bättre än så. Vilket det inte blev heller. Jag välte nämligen ut kaffeglaset innan jag hunnit dricka någonting...
 


Evighetsgöra

Ni vet den här härliga känslan när man börjar närma sig upploppet på ett hårt arbete och det är snart slut?
Den har jag känt ett tag med mitt projektarbete. Problemet är bara att upploppet visade sig vara minst lika långt som själva loppet. Så hur mycket tid jag än lägger ner, så dyker det alltid upp nya saker.
Så nu är jag smått irriterad, solen skiner och jag hade velat ligga ute och njuta av solen.
Det går ju inte eftersom redovisningen är på torsdag.
Idag skulle jag göra en tabell. Det gick skitbra och det såg kanonproffsigt ut.
Nöjd som jag var, beslutade jag mig för att flytta den till dess rätta plats i dokumentet. Någonstans här så förlorade jag mitt samarbete med Word. Tabellen ville inte förflytta sig till dess rätta plats. Vilket är ganska viktigt eftersom tabellen hör ihop med texten. Det slutade med att tabellen försvann? Den gömde sig nog bakom en bild eller nåt, så jag har inget annat val än att bita ihop och göra om tabellen från början.

Men solen skiner i alla fall.


RSS 2.0