Friskvårdsdag.

Ikväll är det perfekt höstväder på Lillsved. Inte så bitande kallt som det kan vara på slutet av året, utan uppfriskande kallt. Man blir inte frusen av att vara ute, man blir bara lite röd om nosen. Av denna anledning så tog jag mig en långpromenad på kvällskvisten. Jag pluggade in hörlurarna i öronen och lyssnade på HanaPees podcast. Hon är en sådan smart och inspirerande människa så tiden bara flög iväg. Över 1,5 timme var jag ute och vandrade, vilket är ganska kul för Lillsved ligger alldeles ödelagt så det finns kanske bara 600 meter (ha i åtanke att jag är sämst på att uppskatta) väg som är upplyst. Jag gick ganska många varv på min runda, men när jag kom tillbaka var jag alldeles energifylld och allmänt tacksam över mitt liv. 
 
Idag hade alla hälsocoacher anordnat en friskvårdsdag för ett 50-tal pensionärer som bor i området. Vi hittade på lite olika aktiviteter med dem, som diverse samarbetsövningar och avslappning. Min grupp hade dans. Vi lät dem testa på Zumba och lite streetinspirerad dans. Det verkade vara uppskattat och det var riktigt kul att få leda en målgrupp som jag inte tidigare fått jobba så mycket med. 
 
 
 
 

Halloweenfest på Lillsved.

I lördags så var det Halloweenfest på skolan. Elevkåren hade ordnat det jättefint med dekorationer, spökrunda i skogen och priser för bästa utklädnader.
 
Jag och Vonkan hade klätt ut oss till Dr Mugg och Kapten Filling:
 

Halloweenfest

 

Spökbollsturnering!

Nu i eftermiddags så hade Lillsveds Idrottsförening ordnat en spökbollsturnering efter skolan. 
 
På Lillsved är inte spökboll densamma som den var när man gick i mellanstadiet. Eller... egentligen är det precis samma: likadana regler, likadan plan och samma skumbollar. Det som skiljde spökbollen idag mot den traditionella bolleken från mina barndomsminne var spelarna. Spökboll som jag minns det var någonting kul, lättsamt och någonting som genererade glädje och gemenskap. När läraren gav tillkänna att lektionen skulle vara spökboll så jublade vi elever, för det betydde att man slapp springa elljusspåret eller knyckla ihop tidningspapper till bollar så man kunde spela innebandy. 
 
Idag var det annorlunda. Det var fartfyllt. Det var kamp. Det var tjafs. Spökbollsturneringens deltagare var alla vinnarskallar! Överallt hördes folks skrik: "Bollen träffade ju för fan underarmen, inte handen!" och "Vilka jävla fuskare IP är!". Jag kan inte klaga. Jag älskade varenda sekund av det! 
 
Finalen gick mellan IP och HCA. Den var lång och spännande, men tillslut fick IP se sig besegrade och min kära klass HCA fick koras till spökbollsmästare...
 
 
 

Spinninginstruktör!

Idag fick jag beskedet att jag klarade spinningexamen, så är därmed spinninginstruktör! :D

Dålig uppdatering, jag vet.

Känns som jag bara upprepar mig hela tiden om hur mycket jag har att göra och använder det som en bortförklaring till varför jag uppdaterar så ofta. Men det är så! Eller? Ju mer jag tänker efter så inser jag att tid har man alltid, men det handlar lite om hur man prioriterar. Jag har ofta prioriterat bort att skriva här. 
 
Anledningen till att det har blivit så tror jag ligger i att jag vill skriva så bra som möjligt. Jag vill välja mina ord med omsorg så att det blir en underhållning att läsa här! Men som det ser ut nu är det ju ingen underhållning alls eftersom jag inte uppdaterar, så jag kanske får försöka hitta en bra balans och skriva inlägg som är lite hafsigare och tråkigare ibland. 
 
Förra veckan hade vi funkisveckan. Väldigt intressant med många bra föreläsare. Vi utgick ifrån många olika sorters funktionshinder: Aspergers, Dyslexi, Fysiska handikapp, ADHD m.m.  Man fick välja ett arbetssätt att jobba med under hela veckan, t.ex. foto, film, teater.. Jag valde att skriva. I slutet av veckan hade jag skrivit en liten debattartikel om fördomar mot funktionsnedsättningar.
 
I helgen var jag i Linköping på SAIF:s förbundsmöte, även där många intressanta föreläsningar! Det var kul att testa på lite nya träningsformer och träffa intressanta människor. Något som verkligen fastnade där var en föreläsare som hette Lasse Fredriksson. Han pratade om lite allt möjligt, bland annat som ens egen inställning. Han sa: "Det finns bara ett måste i ens liv och det är att dö. Allt annat handlar om val. Kan man omvandla alla tråkiga måsten till vill, så blir allt mycket roligare". Detta är någonting jag ska försöka fokusera på. För jag märker att om jag ser på saker som jag ska göra som måsten, så får jag lätt ångest över sakerna. 
 
 
Nu ska jag till Bosön om en halvtimme för att utföra olika fystester på ett bandylag. Ska bli så skoj!

Lillsveds 75-årsjubileum.

Igår var den en fullspäckad dag. Vi började att inleda skolans temavecka om funktionsnedsättningar med att spela olika idrotter, fast med en modifikation: basket med en arm, fotboll med ett ben (alltså hoppa och sparka med samma ben, skiitsvårt!), sittande volleyboll och innebandy utan armar. Jättekul, men en rejäl utmaning! Efter det blev vi indelade i grupperna som vi kommer att jobba med under veckan, jag hade valt en skrivargrupp. Så vi är ett tiotal elever som tillsammans ska skriva en liten tidning där vi sammanfattar veckan.  
 
Efter den starten fick vi sluta skoldagen för att repetera inför kvällens uppträdande. Lillsved firade 75 år som skola igår och som en del av underhållningen bjöd vi elever på en teater. Den blev väldigt lyckad. På kvällen blev det stor buffé och lite mingel. En väldigt bra dag allt som allt. 
 
Nu har jag precis tränat mitt morgonpass och ätit en stadig frukost, så nu väntar en föreläsning i funkis-temat. Vi ska även på prova på att ha en funktionsnedsättning. Har en känsla av att denna dagen kommer bli rolig!
 
 

Ännu en helg har passerat.

Återigen har jag inte hunnit blogga på helgen, eftersom jag har haft fullt upp hela tiden. 
 
Den började på bästa möjliga vis, med att vi hade spinningexamination på fredagen. Vi pass 6/6 på veckan, vilket var en fördel enligt mig. Även av alla var jättesega i benen, så betydde det att ingen behövde "spara" sig till kommande pass, så alla KÖTTADE rejält. Det var jättekul att sitta på ledarcykeln och höra låtarna som man jobbat på under några veckor, spelas för resten av klassen och se deras ansiktsminer när de krigar sig igenom de jobbiga partierna! Jag får inte reda på hur det går förrän vecka 43, men jag har en bra känsla i kroppen! 
 
I lördags åkte jag in till centrum, för atti jag och Micha skulle göra ett kort studiebesök. Vi hade bokat en fika med chefen för True Sports & Adventures (http://truesports.se/) där vi fick reda på lite om företaget. Mycket intressant. Efter det så skulle Micha jobba, så jag var alldeles ensam i Stockholm. Jag, som tycker att ICA Grytan i Moheda är fullpackat en fredagseftermiddag, vandrade ensam på Drottninggatan en lördag. Jag är imponerad av mig själv!
 
Igår så ägnade jag och ett tiotal andra på skolan några timmar på att blåsa upp ballonger. Idag firar nämligen Lillsved 75 år, så i eftermiddag blir det festligheter. Vi blåste säkert upp några tusen ballonger tillsammans, i utbyte mot det så bjöd skolan på lunch, fika och middag. Ett klipp för en lat och fattig student! 
 
Idag är det första dagen på skolans Funkisvecka. Det är en temavecka med inriktning på funktionshinder. Jag vet inte riktigt vad som kommer stå på schemat, skulle gissa på lite rullstolsbasket m.m. Ska bli riktigt spännande, återkommer med detta! 
 
 

Vår spinninggrupp innan passet. Hade bandanas på oss med olika peppord, "kötta", "krossa", "kriga","kämpa" & "köööör"
 
En mindre smickrande bild på mig. Vi hade  även satt upp lakan på väggen med inspiration. 
 
 
Efter det jobbiga passet var det lunch, tacobuffé med en välförtjänst glass! 
 
 
 
 
Ballongblåsningsdag,
 
 
 
 
 
 
 
Denna helgen har inte direkt varit den nyttigaste. Lite glass fick det bli igår med! 
 
 
 
 
 
 
 

Välkommen höst!

Idag är det en sådan fin höstdag. Solen strålar på trädens löv så att de lyser upp av all gulhet, vilket är jättefin kontrast mot det blåa havet som träden växer vid. I eftermiddags tog jag med min kamera ut på en promenad för att fånga detta på bild. Det är rätt konstigt att man kan fortfarande bli helt tagen av hur vacker vår natur egentligen är, trots att vi ser den år ut och år in. Det är någonting magiskt med Moder Jord, särskilt nu när hösten knackar på dörren. 
 
Så en uppmaning till er därhemma: Istället för att se hösten som en anledning till att gosa ner sig extra mycket i soffan med bästa raggsockorna på sig, så gå ut och njut av hösten på nära håll! Plocka svamp i skogen, hoppa i lövhögar eller bara andas in den härliga luften. Det kommer kännas ännu bättre att krypa ner i soffan med raggsockorna om de kombineras med en röd näsa och en frisk känsla i kroppen. 
 
 
 
 

Måndag!

Jag kan tänka mig att de flesta av er var ganska opepp imorse. "Åh, måndag igen.. Hela helgen gick allt för fort och nu är det fem dagar kvar till nästa!". Då ska jag säga att jag INTE tänkte så. För detta är första dagen på vår spinningexaminationsvecka, första gruppen ut var Erika, Micha, Sarah och Sofia. De körde 80-talsspinning! Bästa starten på en vecka helt enkelt. Nu är jag bara glad!
 
Snyggaste spinninginstruktörerna:
 

Helgen som varit.

Denna helgen har varit så otroligt bra, så jag måste bara dela med mig om den. 
 
I fredags efter skolan så spinnade min spinninggrupp (denna veckan som kommer är det examination) och det var så jävla roligt! Alla har samma härliga energi och trots att det sprutar mer svett omkring en än vad det forsar vatten genom Niagrafallen så är alla så glada och peppande! På kvällen lagade vi god mat och satt och kollade på film, Life is beautiful. Jag har velat se den väldigt länge och den var precis lika bra som jag föreställt mig. 
 
Igår så bastade jag och Malin med eteriska oljor, vilket var välbehövligt då jag gått med spänd nacke i några dagar. Efter det så åkte jag, Malin och Josefine in till Gustavsberg där vi åt kinamat och såg på Emil Jensen. Har inte hört så mycket om honom innan, men blev positivt överraskad. Han var rolig, intelligent och sjöng bra! När vi kom hem så såg vi på en film i Malins hus, men lyckades somna alla tre. 
 
Idag har varit en slappdag, fast jag har ändå hunnit med att städa mitt rum lite. Ikväll så åkte vi och handlade för att sedan går ner till havet, tända en lägereld och sitta och grilla grillspett och marshmallows vid den. Massor med filtar och kroppsvärme behövdes, men det var så mysigt. Så perfekt! 
 
Nu känner jag att det snart blir läggdags så jag kan ladda upp inför en ny, spännande vecka på Lillsved. Vad jag är lycklig här! 
 

 
Jag och Josefine. 
 
 
 
Malin
 
 
Grillspett
 
 

Lättnad!

Anledningen till att jag har varit dålig på att uppdatera här är för att vi har haft så sjukt mycket att göra. Det har varit att jobba i påhittade företag, knåpa ihop ett spinningpass, filosofera om begreppet hälsa m.m.
 
Idag känner jag mig lite lättad. Det är nämligen så att jag kan bocka av två av sakerna på 2do-listan. Imorse hade vi redovisning på våra låtsasföretag. Det var såhär att vår lärare, Martin, lekte att han var VD på ett stort företag och ville satsa 10 miljoner på friskvård. Därför delade han in klassen i fem grupper som skulle komma med min offert och presentation om vad de skulle göra med pengarna. Jag var chef över "Crea Diem". Redovisningen gick jättebra, hela klassen hade klätt sig fint med kavajer och klänningar. Martin var mäkta imponerad. 
 
Den andra lättnaden känner jag inför att jag klarade min styrketräningsinstruktörsexamination idag! Jag hade min första examination igår, men kuggade för att jag hade för dåligt grepp med händerna när jag visade hur en övning skulle gå till. Idag var det inget fel på min greppteknik och jag klarade mig. Så skönt!
 
Nästa sak att betas av är spinninginstruktörsexaminationen, men den är inte förrän nästa vecka. Än så länge känns det som att man ligger på banan med den med. 
 
Nu väntas lite plugg (hälsodefinition!), ett crossfitpass och sen ska vi fira med lite Ben & Jerrys!

RSS 2.0