köpenhamn

Kom precis hem ifrån en kanonhelg i köpenhamn. Är så kul att göra lite olika saker när man väl är ledig! Tog lite bilder som jag också tänkte lägga ut. Fast om min erfarenhet får tala så kan det dröja lite med detta. Likadant Schwiezbilderna. Min dator sjunger på sista versen nu i och med risken att den skulle kapitulera helt laddade jag upp bilderna på mammas dator. Dock är det ju ganska sällan jag är hemma och har fri tid, och när detta
väl inträffar så är oddsen inte så stora att mammas dator är ledig. Därför er väntan, ber om ursäkt!
Men en suverän helg kan sammanfattas så länge. nu ska jag äta grillat! :)

Hälleviksveckan på en dag!

Igår var jag och Anna i Hällevik! Jättekul och väldigt känslosamt, man saknar ju verkligen lägret när man vet att det håller på och man själv inte deltar. Så för att få ut så mycket som möjligt av vår lilla dagstrip så bestämde vi oss för att gör allt som man gör under Hälleviksveckan på en dag! Jag skulle vilja påstå att vi lyckades ganska bra. Vi handlade i Gottebo, Solade oss på svinvarma tjockmattor, fick hälleviksfötter (skitiga fötter), klev på kottar, badade i havet och rullade oss lite i gruset/gräset när vi försökte imitera friståendet. Självklart åt vi Hälleviksbullar också! :)





Hade laddat mitt kamerabatteri, så jag skulle kunna ta lite fina Hälleviksbilder, dock glömde jag den hemma så det fick bli dåliga mobilkamerabilder istället!

Läste precis ut min bok med "Försoning" - Ian McEwan. En riktigt läsvärd bok. Den är skriven på ett så fint, lite ålderdomligt språk som jag verkligen älskar! Nu ska jag börja på en annan bok, tror det blir Sarahs nyckel :)

Ledig dag!

Imorgon har jag en ledig dag, så därför ska jag och min kära väninna Anna dra till Hällevik över dagen. Är ju alltid där på läger varje år. Men i år kände jag att jag hellre ville jobba denna tiden, eftersom jag var i Schweiz med.. Så som tur var så tar vi en liten runda dit i alla fall, det är ju inte riktigt sommar utan Hällevik. Hade stora planer att jag skulle baka något gott som vi kunde picknicka med på stranden men det blev ju inte riktigt av! Så får stanna på ICA och ha en fuskpicknick istället.

Schweiz del 2

Okej, nu får jag berätta lite om invigningen.. Det är väldigt svårt att sätta ord på en sådan mäktig upplevelse, så får väl ta mig till ordspråket "En bild säger mer än 1000 ord", men vill ändå understryka att jag inte känner att ens mina bilder gör rättvisa för denna magiska resa!
När vi anlände till Lausanne så pissade regnet ner och stämningen var lite dyster, då invigningen var utomhus. Men gudarna var på vår sida och under en blinkning så försvann molnen och solen kom fram och stekte. Länderna samlades först några hundra meter ifrån stadion för att göra sig redo för inmarschen. Där kunde man spana in de olika ländernas nationalkläder. I sverige hade vi piké, väst och träningsoverallsbyxor, något som många andra länder anammade. Dock stod ett land ut väldigt mycket...



...Thailand!


Sen vandrade vi till Olympiastadion.




Inne på arenan!


Amerikanare!

Finnar!

Sen var det en flygshow! Riktigt häftigt. Invigningen fortsatte med massor danser och shower av olika slag. Bäst av allt var utan tvekan "Top Secret Drum Corps"!

Hittade ingen film på dem under Gymnaestrada, så lägger ut ett gammalt youtubeklipp. Se och njut. för det gjorde jag!



Sen bytte vi till oss tyska flaggor och stack glada till pastapartyt, som inte ens var värt att ta kort på!
Därmed var Söndagen, dag uno, slut på Schweizveckan!


Min studentfotobok!

Igår kom min fotobok sim jag gjort om mitt studentår! Jag tog massa bilder under alla studentens festligheter, dock insåg jag snabbt att jag aldrig skulle orka framkalla dem som kort och göra något snyggt scrapbookingalbum. Så jag gjorde helt enkelt ett album direkt på fujidirekt.se. Hur smidigt som helst, och snyggt blev det, och relativt billigt trots att jag valde den bästa kvalitén och ett stort forman. Är supernöjd, helt sammanfattningsvis.






I-landsproblem.

Jag vet att ni känner igen detta dilemma: Bokmärken.
Alltid när man behöver ett så finns det inget. Vikta hörn, kvitton, sedlar m.m. har fått vara något kasst substitut.
Men idag fixade jag mig nya bokmärken till både boken och min kalender.
Jag klippte av hörn på ett kuvert som jag sen pysslade lite med (eller jag orkade inte pyssla, så jag bara skrev på dem). och tada, ett bokmärke!
Fick idéen här: http://ihyllan.se/2011/june/smartaste-bokmarket.html

Schweiz, del 1

Nu har jag precis skrivit färdigt alla tackkort efter studenten. Det tog sin tid, det var ju en hel del som uppvaktade mig. Men det är bara kul! :)
Igår var jag och skrev in mig på arbetsförmedlingen också, vilket resulterade i lite vuxenpoäng enligt mig (kanske skulle det bli ännu mer vuxenpoäng om jag verkligen hade ett jobb. hehe). Känner mig väl inte jätteoptimistisk till att det ska bli lättare att hitta ett jobb, bara för att jag är inskriven där. Man söker ju fortfarande väldigt mycket självständigt, vilket jag redan har gjort. Men man kan ju få tillgång till en jobbcoach, vilket kanske vore något att testa. Plus att man får bidrag om jag varit arbetslös i mer än tre månader och det är ju ingenting man säger nej till!
Tänkte lägga ut lite bilder om Schweiz. Känns som det blir ett för långt inlägg om jag tar allt på en gång. Så jag kör i lite kronologisk ordning..
På lördagsmorgonen (den åttonde) så gick bussen ifrån Växjö. Första anhalten var Karlskrona, där vi skulle ha en uppvisning/genrep innan vi drog vidare söderut mot Lausanne.
Frida var pigg, trots att det var tidigt. Hon pratade föressten om Gymnaestrada på radion idag, om ni lyssnade!
Fick inga bra bilder från uppvisningen (min kompis lillebror tog bilderna nämligen)
Men publiken älskade denna scenen i vår show. Vem gör det inte? Halvnakna killar i grodfötter som spänner sig, kan inte misslyckas!
Färjan mellan Danmark och Tyskland!
Sen var vi äntligen framme! Då var det söndag och dags att byta om till Sverigekläder och åka till lunchen..
lunchkön, 20.000 som skulle äta!
Mohedatjejerna!
Sen var det hög tid att ge sig iväg till Olympiastadion för..
Invigningen! Mer om det skriver jag senare..

home, sweet home!

Nu är jag hemma. Bussresan hem tog 26 timmar ungefär. Bilkö på Autobahn, det gillas!
Veckan kan inte ens beskrivas hur bra den var! så häftigt. Har tagit massor med bilder, som lär komma upp i lite olika inlägg under veckan. Dock har det varit svindyrt, så vi har levt på delade pizzor, donken och yoggi hela veckan. Så nu ska vi äta grillat. underbart!

mig i ett nötskal.

Nu har jag gjort en sådan där sak som är lite typiskt mig.
Jag kom precis hem ifrån jobbet idag, rejält trött och sliten. Inte van vid att jobba till sex. Hade planerat en intensiv kväll, med sista (och första, hehe) rycket med packningen.  Precis när jag kommer hem ska jag ringa Anton, så jag börjar leta efter min mobil.  Ringer efter den, men inte något spår. Ringer Åsa och frågar om jag tappat den i hennes bil, men nej. Alltså finns det bara en slutsats att dra.. jag har glömt den på jobbet. Av alla 365 dagar om året, så glömde jag min mobil idag! När jag åker till Schweiz klockan åtta imorgon bitti?
Så nu får jag åka till Åsa, låna nyckel och sedan åka till Växjö igeen. Jag som ville bara packa klart och sedan sova.. Blir nog en lång natt känns det som.


Morgonstund!

Woho. Nu har jag sprungit!
Känns bra. Nu behöver jag inte oroa mig för överskottsenergi/trötthetsdimpar idag inte :)
Nu väntar jobb och massor med saker att göra. Köpa pump, packa! köpa godis, bränna cd-skiva och maaassa annat!



Ha en trevlig dag, allihopa! :)

Ny dator kanske?



Min skoldator.
Precis efter tre års studier, så går min dator sönder.
Efter tre års hårt slit för att jag ska få behålla min dator, så går den sönder.
Därför behöver jag en ny!
Mitt dilemma är att jag lider av beslutsångest, så jag har ganska svårt att välja dator. Just nu lutar det mot en mini-pc. De är så lätta och smidiga, vilket kommer vara guld värt när jag väljer att plugga vidare och inte kommer ha råd att köpa en till dator (det kommer nog ett framtidsinlägg snart, massa ångest över det!). Orkar inte gå runt och bära på en stor dator. Gjorde det i tre år och det är inget jag skulle välja.
Samtidigt känns det som att om man väljer mini-pc, så väljer man bort massa saker. För är inte större datorer bättre rent prestandamässigt? Samsung har ju en mini-pc som startar på 3 sekunder. det är ju superbra!
Jag behöver helt enkelt hjälp. inte bara med tips. Jag behöver en som väljer en dator åt mig, utan något krångel.
Sånt skulle jag behöva i allt. En som tar konkreta beslut åt mig.
Vad ska jag äta idag, t.ex.?
Fast det beslutet är redan gjort, för nu ska Johan och jag dela på en familjepizza(!) så hejdå :)


sommar..

Hujedamej vad längesen det var jag bloggade!
Hann inte blogga ett tag där, p.g.a. alla studentgrejer. Sen blev det att jag aldrig började igen. Har man inte bloggat på ett tag så blir det svårt att veta hur man ska börja. Särkilt jag som är en intervallbloggare. Det känns som hela min blogg består av 2 olika sorters inlägg: "Oj, nu har jag inte bloggat på ett tag-inlägg" och "Nu är jag tillbaka". Såå det blev lite fritt i ett par månader.
Nu skulle jag vilja dra till med "men ändring ska det bli, NU ska jag blogga rejält." meen känner inte riktigt att jag kan lova det, är ganska lat av mig. hehehe.
Detta inlägg blir kort och gott en liten resumé, av allt jag gjort under försommaren.



Först flög vi till Alicante. Jag, mamma och Millan.



Vi åt en meny, där vi fick 8 rätter. Huvudrätten var Paella!
Precis när vi åt efterrätt så friade en man, till sin (förhoppningsvis) fästmö.
Han hade tagit med sig en tårta, och när hon gick på toa, så tog han fram den.
Så stod det "vill du gifta dig med mig" fast på spanska, på tårtan.
Vi såg ju i och för sig inte tårtan, men så var spekulationerna!


Mamma :)

så badades det.

och en flaska vin slank ner med.. Mamma tyckte att detta vinet var så gott.
Så jag var tvungen att ta kort på det, så hon inte skulle glömma bort det :)

 

Sen var det pubrunda..



och bal..

Detta är Osby. Hon kallas så för hon kommer från Osby.
Ibland glömmer jag till och med bort att hon heter Jenny.
Hon ska kanske flytta till Halmstad och plugga där till hösten, men för mig kommer hon alltid vara Osby.
Man hör ju trots allt det på hennes dialekt.

Ida Berg!


Sen tog jag studenten!



Sen har jag inte bilder på mer saker. Åkte till Öland under midsommarhelgen.
Har jobbat en del på Bokia. Legat ute och solat. Läst mycket böcker! (Kristina Ohlsson, hungerspelen etc.)
Så nu ska jag ladda om, för på lördag så åker jag till Schweiz! :)


RSS 2.0