En timmes utflykt..

Det finns nog bara en enda person som har sämre lokalsinne än mig och det är min kusin Amanda.
Detta har vi tidigare befarat då vi gått vilse i Moheda, som är inte allt för stort.

Vi två geografiskt inkompetenta människor tycker att det är en utmärkt idé att bege sig till Stockholm utan karta, kompass, gps eller iphone. Jag hade heller aldrig varit där inne, så jag la över allt ansvar till Amanda.  Vi hade kollat upp allting i förväg: Hotellet låg 200 meter ifrån centralstationen, det skulle ju inte vara några problem alls att komma dit! Man bara gå på en enda gata mot Norra Bantorget, inga problem!
Så tåget anländer (fem minuter för tidigt, vad händer SJ?!) och vi går ut mot Vasagatan. Vi kollar oss runt som två förvirrade hundar och bestämmer oss för att gå över vägen. En bra start!

Efter fem minuters diskussioner så tar vi höger. Vi går på gatan i tjugo meter och bestämmer oss för att det är bäst att fråga efter vägen. Vi går in i en kartbutik och frågar kassörskan, smålänningar som vi är köper vi ju ingen karta över stockholm utan anser att vi fixar detta alldeles utmärkt. Hon pekar ut vägen åt oss och vi går dit.
Efter ytterligare några meter inser vi att det inte stämmer och vi tänker att det bästa är att början om från början. Så vi går tillbaka till stationen och tar en annan utgång.

Väl där så är vi lika förvirrade som vanligt, ser fortfarande inget hotell då byggnaderna i stockholm är ganska höga. Amanda frågar efter vägen på pressbyrån och efter ett långt samtal och en karta senare så inser vi att vi skulle stannat kvar på Vasagatan. Vi går tillbaka, kollar på kartan och tar till vänster denna gången.
Efter 150 meter så utbrister Amanda att vi har gått åt fel håll, att vägen vi står på ligger fel sida om centralstationen. Vi suckar lite och vänder om igen, går förbi centralen och vidare. När vägen tar slut så tar jag över kartan och inser att vi visst var på rätt håll innan och gått fel denna gången. Alltså får vi vända återigen och ta andra hållet. Folket på uteserveringarna började kolla lite konstigt på en när man passerade för fjärde gången.

Efter en timme så kom vi fram till hotellet. Väl där så kollade jag på deras hemsida som vi hade haft som vägguide. Där stod det klart och tydligt att vi skulle ta vänster från stationen. Men nu kan vi skyltfönsterna på Vasagatan utantill i alla fall!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0