Julstämning i den lilla staden Moheda

Godkväll mina älskade fan!


Ikväll var det julskyltning i Moheda

En av de stunder jag älskar Moheda som mest är under julskyltningen. Då fylls hela orten med julstämning och nästan alla av ortens 3000 invånare vallfärdar ner till centrum för att ta del av glädjen och samhörighetskänslan.

I alla affärer bjuds det på glögg med pepparkaka och överallt finns det lotteristånd med små tomtar, ljus och alla bakverk man någonsin kan komma på att baka, som priser.


Någon har hängt upp julbelysning i granarna i Moheda och utanför församlingshemmet spelas julmusik på hög volym. På logen sitter en tomte med en jättelångt papper där alla barn kan få skriva upp vad de vill ha i julklapp. Hela tiden möts man av glada leenden och hälsningsfraser.


När alla har gått färdigt tipsrundan eller vunnit tillräckligt på sina lotter och kvällen börjar lida mot sitt slut, så går alla ner mot kyrkans församlingshem. Där trängs människor i alla åldrar ihop i ett rum och lyssnar på det årliga och fina luciatåget. Då spelar ingen roll hur otydligt de än sjunger eller hur fel tärnorna läser sina verser (ja, det händer varje år), alla i rummet är lika glada ändå. För då upplever man äkta julstämning.



Imorgon börjar julkalendern, jag hoppas på något alldeles extra eftersom Anders och Måns ligger bakom den!

GODNATT

Kommentarer
Postat av: Bög

Bög

2008-11-30 @ 21:16:00
Postat av: emelie

Du är klockren :)

2008-11-30 @ 21:40:40
URL: http://mlipersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0