Laxröra!
Jag tänkte dela med mig av ett recept som jag själv har komponerat. Det började som en förrätt, och slutade som en rätt på påskbordet. Eller så kan man äta den som jag gjorde idag, på en omelett!
Receptet är kalasenkelt och kommer här: Crème frachie (nästan en burk)
Någon matsked majonäs
Någon matsked citronjuice. (eller heter det citronsaft? Det låter bättre med citronsaft. Men man säger ju apelsinjuice, så då borde det ju heta citronjuice med? Men för att det inte ska bli några missförstånd och ni går och köper dricksaft, då skriver jag istället: en femtedel pressad citron.)
Hackad gräslök, typ en näve kanske (på vintern så kan man ta purjolök likaväl. Men kanske mindre då?)
Kallrökt lax (typ ett paket av icas i skivor brukar jag ha. Det kanske blir 300 gram)
Dill, lika mycket som gräslöken typ.
Med andra ord så går jag inte efter några mått, utan bara smakar av lite då och då. Är det för surt så tar man i lite mer majonäs och tvärtom. Så bli inte avskräckta att jag inte skrivit allt i minsta detalj! Jag hackar allt fint och blandar i en bunke. Kanongott!
Okej, jag kan inte göra snygga omeletter. Det blir mer äggröra. Men ja, det smakar likadant! Eller? Jag har ju aldrig testat att äta en snygg omelett, så jag kanske inte kan uttala mig om det.
Dock kan jag säga att det är nyttigt, mycket mättande fett och inga snabba kolhydrater. Mums!
Theo gillar inte Omelett, utan kör helt enkelt på en klassisk lingongrova.
Nu ska jag träna, har inte tränat på över en vecka och känner att mitt humör inte har varit på topp, p.g.a. detta!